SZÜKSÉG VAN RÁD!

MENŐK MAGYAR EURÓPAI NŐK FÓRUMA EGYESÜLET
A SZÁMOLJUK EGYÜTT MOZGALOM KEZDEMÉNYEZŐJE

 

Kattints ide és jelentkezz Te is szavazatszámlálónak!

 

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról
14. § (1) A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

19. § (1) A választott és megbízott tagok jogai és kötelezettségei azonosak.

Csak a "JELENTKEZÉS" táblázat kitöltésével lehet szavazatszámlálónak jelentkezni, nem lehet emailben vagy telefonon jelentkezni.

Várjuk minden szavazásra jogosult magyar állampolgár jelentkezését.

A szavazatszámláló Magyarország bármely szavazókörében elláthatja feladatát. Amennyiben nem a lakóhelye szerinti szavazókörbe kerül, akkor átjelentkezési kérelem kitöltésével ott is leadhatja szavazatát, vagy ebédszünetben adja le szavazatát az eredetileg beosztott szavazókörben.

Delegált bárki lehet, tehát akár a jelölt rokona, családtagja is.

A Mozgalom igyekszik minden jelentkezőt a lakóhelyéhez legközelebbi szavazókörbe beosztani, de ha már ott van szavazatszámláló, akkor a következő legközelebbi körzetbe lesz beosztva, mert a fő cél, hogy mind a 10.285 szavazókörben legyen független civil szavazatszámláló.