Támogatás

TÁMOGASS MINKET!
BANKSZÁMLASZÁMUNK:
MAGNET MAGYAR KÖZÖSSÉGI BANK
MENŐK EGYESÜLET
16200106-11608152-00000000

A MENŐK Számoljuk Együtt Mozgalom civil szavazatszámlálókat gyűjt, képez és az ellenzéki pártok segítségével delegál -a május 26. EP választások alkalmával- a helyi szavazatszámláló bizottságokba. Ezen a választáson a 10.277 szavazókör mindegyikében lesz szavazatszámláló bizottság, amelynek 3 választott tagját a helyi önkormányzat testülete bízza meg, a kormánypárt is delegál 2 tagot. A szavazókörökben az általában jellemzően 5 kormánypárti tag mellé az ellenzéki pártok is delegálhatnának még 2-2 tagot,de a magyarországi viszonyok miatt az emberek ma már félnek, és nem szívesen jelentkeznek erre a feladatra.

Tavaly a Számoljuk Együtt Mozgalom a 4,5 ezer érdeklődőből 1.100 szavazatszámlálót tudott végül meggyőzni, képezni és delegálni. Mindez kevésnek bizonyult, mert a párt delegáltakkal együtt csak 7.000 szavazókörben volt ellenzéki/ független szavazatszámláló, és több mint 2.000 szavazókörben csak a kormánypárt delegáltjai voltak. Ahol nem volt ellenzéki/független delegált, ott az elemzések szerint átlagban 10%-kal több szavazatot szerzett a kormánypárt, és több más tényező mellett ez is hozzájárult a kormánypárt kétharmados többségéhez.

Célunk, hogy már az EP választáson - ahol csak a listát állítani tudó pártok delegálhatnak majd szavazatszámlálót- minél több szavazókörben legyen független, civil szavazatszámláló, aki őrködik a választások tisztaságán és pártatlanságán. Az EP választást azonban főpróbának kell tekintenünk az őszi önkormányzati választások előtt, ami majd sokkal bonyolultabb feladat lesz, és el kellene érnünk, hogy minden szavazókörben legyen egy független civil szavazatszámláló.

Magyarországon a média a kormánypárt ellenőrzése alatt áll, így az állami televízió összes csatornája, a rádiók (a frekvenciák kiosztása), az összes megyei újság és a nagyobb internetes hírportálok. Egyetlen számottevő megjelenési lehetősége a Mozgalomnak a Facebook hirdetés, ami pénzbe kerül. De költsége van az oktatásnak, a terembérletnek, a szakértőknek, az oktató füzetek terjesztésénél nyomdaköltség és postaköltség is jelentkezik. A mozgalom semmilyen állami támogatást nem kért és nem kapott,csak elkötelezett magánemberek adományából működik.

 

Támogass minket, hogy minél több független szavazatszámlálót találjunk, kétezer forint (6 EUR) utalásával hozzájárulsz egy újabb szavazatszámláló delegálásához.

 

Köszönjük segítségedet! Számoljuk Együtt Mozgalom