+36 70 670 3520

Keresssetek minket telefonon!

info@szamoljukegyutt.hu

Küldjetek e-mailt!

Média

Tartalom

Politikával, közügyekkel foglalkozni nem csak lehetőség, vagy kiváltság, de felelősség és kötelesség is egyben. Egy demokratikus országban megtehetjük, hogy tájékozódunk, különböző felületekről sokrétű információkat szerzünk, saját véleményt alkotunk, amire a világ számos országában élőknek nincs lehetősége. Nekünk viszont van és ezáltal kötelességünk is mindezt megtenni és cselekvő civil társadalommá válni. A mindenkori hatalom döntéseit kritikusan figyelni, számonkérni és együtt alakítani a közös jövőnket. A választásokon való részvétel állampolgári kötelességünk. A mi üzenetünk nem az, hogy kire szavazzunk, hanem az, hogy miért menjünk el szavazni, miért vegyünk részt a választásokon és hogy miért vegyünk részt a szavazatszámlálásban is, ha tehetjük. Kötelességünknek érezzük azt, hogy számon kérjük és elvárjuk a víziót, a programot és célokat a mindenkori kormánytól. A gyűlölködés és megfélemlítés soha nem lehet egy országot irányító kormány jövőképe.

Tartalom

Számoljuk együtt! Mozgalom (SZEM) – Helyzetgyakorlat szavazatszámlálóknak 01
FELADATMEGOSZTÁS A SZAVAZATOK SZÁMLÁLÁSAKOR

Amikor este vége a szavazásnak és belülről bezárjuk az ajtót, mindenki fellélegzik.
Az első menet végre lezárult. Tizenhárom órán át tartó figyelem, jelenlét, rengeteg ember és sok apró történet után kell venni egy nagy levegőt és folytatni a munkát. Szortírozni, számolni, adminisztrálni.

A szavazás vége után kezdődik a “második műszak”.
Ebben a kisfilmben bemutatjuk, hogyan lehet elérni, hogy a feladatok mindenkire azonos terhelést rójanak, ráadásul úgy, hogy tiszta és átlátható legyen a munka.
Van, amikor ez is határozott kiállást igényel a civil szavazatszámlálótól.

Producer: MENŐK Egyesület, Számoljuk együtt! Mozgalom
Színészek: Pálya Pompónia, Rainer-Micsinyei Nóra, Dér Zsolt, Tzatefás Beni
Forgatókönyv, szöveg: Szabó Imola Éva, Mischl Róbert
Script, smink: Vadócz Edina
Gyártásvezető: Rónai Balázs
továbbá közreműködők: Révai Juli, Varga-Metzger Melinda, Barek Péter
A helyszínt a Közgazdasági Politechnikum biztosította