+36 70 670 3520

Keresssetek minket telefonon!

info@szamoljukegyutt.hu

Küldjetek e-mailt!

Hogyan tudok a lakcímem szerinti jelöltre szavazni, ha nem a lakhelyemen vagyok szavazatszámláló

 

Két eset lehetséges.

 1. Áthelyezési kérelem

Ha nem abban a szavazókörben számolsz szavazatokat, mint amelyikbe a lakcímed szerint tartozol, de mindkét cím ugyanabba az OEVK-ba (egyéni választókerületbe) tartozik, akkor „áthelyezési/áttételi” kérelmet kell benyújtanod a lakóhelyed (ami a lakcímkártyádon szerepel címként) szerinti helyi választási iroda címére a jegyzőhöz.

 • a kérelemhez használható űrlapot itt tudod letölteni
 • A helyi választási irodák és jegyzők elérhetőségeit itt találod meg.
 • A kérelmet a helyi választási irodához többféleképpen is eljuttathatod
  • biztos megoldás az ajánlott/tértivevényes levélben küldés, vagy
  • a személyes eljuttatás.
 1. Átjelentkezési kérelem

Ha egy másik OEVK-ban leszel szavazatszámláló, mint amelyikhez az állandó lakcímed tartozik, akkor átjelentkezési kérelmet kell benyújtanod.

Az átjelentkezési kérelmet online, papír alapon postán, vagy személyesen tudod benyújtani.

 • ügyfélkapun keresztül itt tudod online benyújtani a kérelmet
 • a papír alapú formanyomtatványt itt tudod letölteni, amit a helyi választási irodához címzett levélben kell benyújtani
 • személyesen a lakóhely vagy bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodánál, amit a polgármesteri hivatalban találsz.

Az átjelentkezésben csak települést tudsz kiválasztani, konkrét szavazókört nem. Ebben az esetben a szavazólapjaid zárt borítékban eljuttatják annak a településnek az átjelentkezők számára fenntartott szavazókörébe, amelyik településen (OEVK-ban) szavazatszámláló leszel. A szavazáshoz napközben át kell menned az átjelentkezők részére fenntartott szavazókörbe szavazni.

Itt tudod megkeresni, hogy melyik szavazókör van kijelölve az átjelentkező szavazóknak azon a településen, ahová átjelentkeztél.

Ha ketten vagytok a szavazókörben, akkor szavazni abban az idősávban tudtok, amikor nincs kint a mozgóurna, hiszen azt egyikőtök elkíséri. Semmiképpen se hagyjátok civil szavazatszámláló nélkül a szavazókört!

A kérelmet legkésőbb 2022. március 25-én 16 óráig kell benyújtani!