+36 70 670 3520

Keresssetek minket telefonon!

info@szamoljukegyutt.hu

Küldjetek e-mailt!

STOP Avalon népszavazás – Tata

‼️ ÚJ MEGKERESÉS ÉRKEZETT! ‼️

 

🗳 Civilek kezdeményezésére helyi népszavazás lesz Tatán, 2022. július 31-én! 🗳 

 
👉 A helyi szervezők a nyári szabadságolások miatt aggódnak, hiszen a 19 szavazókörbe delegálandó 38 szavazatszámláló mellett a mozgósítás is kiemelt feladatot fog ezen a vasárnapon jelenteni számukra, az érvényességhez a választópolgárok felét meg kell győzni a részvételre!
 

 

❓Mi történik Tatán❓

 

👉 Az Öreg-tó partjára a Hell Energy csoporthoz tartozó Avalon 🏢 luxusszálloda építésének tervét két éve jelentették be. A hírre hatalmas összefogással tiltakoztak a helyi civilek, mivel a legnagyobb tét a tó partjának természeti- és épített környezeti értékeinek megőrzése.

🌿 Hiába a terület Natura2000 és a Ramsari-egyezmény szerinti védelme, a műemléki környezet, a hidrogeológiai védettség, a feltáratlan ősrégészeti terület és egyéb érveink, a helyi lakosok kiállása, a város vezetését nem sikerült eltántorítani a beruházás támogatásáról. Így végső megoldásként még 2020.-ban népszavazási kérelmet nyújtott be a civilek képviseletében Szalay Ildikó szavazatszámláló társunk. Az elfogadott 3 kérdésben a pandémiás vészhelyzet után végre népszavazhat Tata lakossága!
 
 

👉 A tatai népszavazás kérdései:

1. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlannal szomszédos telkeken gépjármű-közlekedésre alkalmas út ne épüljön, és az ott már meglévő utat se lehessen kiszélesíteni?”

 

2. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlanra vonatkozóan a város településképi rendelete (29/2018. (XII.20)) és helyi építési szabályzata (38/2005.(XII.6.)) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon?”

3. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata Város Önkormányzata ne köthessen településfejlesztési szerződést a Tatai Öreg-tó Természetvédelmi Területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit? 

👉 A Helyi Választási Bizottság 2022. július 31.-ére tűzte ki a népszavazás időpontját. A nyári szabadságolásokat tekintve erre az időpontra nem lesz könnyű a népszavazás érvényességéhez szükséges, több, mint tízezer embert mozgósítani. Ugyanakkor a szervezők egyre több visszajelzést kapnak, hogy még a külföldön dolgozó tatai polgárok is részt kívánnak venni a referendumon.
 
‼️ Fontosnak tartják, hogy minden érintetthez eljusson a hír, s hogy éljen is a részvétel lehetőségével. Minden tatai lakost arra buzdítanak, hogy három igen szavazattal védje meg a város jövője, az eljövendő nemzedékek érdekében e kivételes adottságú területet.
 

Segíts egy kicsit a helyi civileknek!

 Legyél szavazatszámláló vagy

vegyél részt a szervezésben a népszavazás sikerességében!

 
‼️ Segítsd hazánk egyik legszebb tópartjának és csodálatos madárvilágának, a háborítatlan környezetnek megóvását! ‼️
töltsd le az

ÖNKÉNTES SZAVAZAT-SZÁMLÁLÓK KÉZIKÖNYVÉT